Preskocit navigáciu

Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov


Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov

V piatok 10. júna 2011 sa v Prápore výcviku Martin uskutočnilo slávnostné vyradenie 87 absolventov základného vojenského výcviku. Pod vedením inštruktorov absolvovali čakatelia 9 týždňový základný vojenský výcvik, ktorého cieľom bolo v súlade s poslaním jednotky osvojiť si základné vojensko-odborné vedomosti, zručnosti a praktické návyky.

Po tom ako úspešne absolvovali zamestnanie z taktickej prípravy, kde počas intenzívneho 24 hodinového výcviku pochodovali cez deň aj v noci, plnili úlohy spojené so životom v poli a museli správne reagovať na priamu paľbu protivníka ešte ako čakatelia prípravnej štátnej služby, sa z nich v piatok na slávnostnom vyradení stali vojenskí profesionáli v hodnosti vojak 2. stupňa.

Veliteľ martinského výcvikového práporu podplukovník Roman Petrík im zaželal veľa zdravia, osobných aj pracovných úspechov a odhodlanie pri plnení úloh vo svojich materských útvaroch a inštruktorom výcviku, ktorí im dali základné vojenské návyky poďakoval za odvedenú prácu. Veliaci poddôstojníci pozemných síl štábny nadrotmajster Rastislav Bodnár a síl výcviku a podpory štábny nadrotmajster Ján Brida im poďakovali za kvalitne vykonaný výcvik a zdôraznili potrebu rozširovania profesionálne pripraveného personálu v radoch mužstva a poddôstojníkov.


Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 2Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 2Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 2Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 2Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 3Prápor výcviku Martin vycvičil 87 nových profesionálov 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Prápor výcviku - Dátum: 13.06.2011
Čítanosť: 23141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share