Preskocit navigáciu

Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni


Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni

Jedinečnú príležitosť nahliadnuť do problematiky vojenských doktrín mal veliteľ síl výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorý sa v dňoch 24. až 25. mája 2011 zúčastnil na seminári Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe organizovanom vo Viedni. Veliteľa síl na konferencii sprevádzal vedúci oddelenia analýz a doktrín Štábu pre operácie GŠ OS SR Jaroslav Nižňanský a nadporučík Ján Brezula.

Seminár, organizovaný raz za 5 rokov, bol jedinečnou i ojedinelou príležitosťou diskutovať o zmenách vo vojenských doktrínach a ich dopadoch na ozbrojené sily a ich štruktúry v kontexte vzniku nových hrozieb, meniaceho sa charakteru konfliktov ako aj implikácie nových technológií. Zúčastnili sa ho predstavitelia 56 členských krajín OBSE, ktorí diskutovali v troch blokoch. V prvom sa zaoberali doktrinálnymi zmenami vyplývajúcimi z meniacich sa hrozieb a konfliktov, v druhom technologickými zmenami nových zbraňových systémov priamo ovplyvňujúcich medzinárodné operácie a v treťom bloku sa vysoký štátni úradníci, diplomati a akademici zaoberali dopadmi jednotlivých zmien na bezpečnostnú politiku členských štátov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.


Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni Veliteľ VSVaP na konferencii OBSE vo Viedni 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 27.05.2011
Čítanosť: 18102
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share