Preskocit navigáciu

Položenie venca pri pamätnej tabuli


Položenie venca pri pamätnej tabuli V pondelok 9.mája 2011 o 15.00 hod. sa uskutočnilo slávnostné stretnutie pri pamätnej tabuli mesta Trenčín umiestnenej na Posádkovom klube pri príležitosti 66.výročia ukončenia 2.svetovej vojny v Európe.

Slávnostné stretnutie pri pamätnej doske otvoril vedúci PK Trenčín p. Stanislav Martinák. Krátky príhovor na tému :“Výročie a význam porážky fašizmu a Nemecka“ predniesol predseda Klubu vojenskej histórie protifašistického odboja p. Miroslav Ondráš. Stretnutia sa zúčastnili veliteľ Síl výcviku a podpory genmjr. Ing. Peter Vojtek a veliteľ Pozemných síl genmjr. Ing. Ján Salaganič. Ďalej sa zúčastnili delegácie profesných klubov pôsobiacich pri PK Trenčín, Jednoty dôchodcov Slovenska a Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Po slávnostnom stretnutí nasledovalo stretnutie s jubilujúcimi účastníkmi bojov 2.svetovej vojny. P. Hermanskému pri príležitosti jeho 90.narodením zablahoželali členovia Klubu vojenskej histórie a odovzdali mu pamätný list Odbojovej historickej skupiny príslušníkov 1.čs.armády v SNP. Druhému jubilantovi genmjr.v.v. Jánovi Strculovi zablahoželali k jeho 99.narodeninám v Klube vojenských veteránov TN velitelia SVaP a Pozemných síl, členovia rady klubu na čele s plk.v.v Ing. Petrom Forgáchom.

Slávnostné stretnutie pripravili: Posádkový klub Trenčín v spolupráci s Klubom vojenskej histórie protifašistického odboja a Klubom vojenských veteránov Trenčín, pôsobiacich pri Posádkovom klube TN.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 11.05.2011
Čítanosť: 15740
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share