Preskocit navigáciu

Ukončenie jednej etapy života generála


Ukončenie jednej etapy života generála

Dňa 27. júna 2008 sa na veliteľstve Síl výcviku a podpory ozbrojených síl SR konalo zhromaždenie profesionálnych vojakov a zamestnancov veliteľstva pri príležitosti odchodu brigádneho generála Ing. Miroslava Kociana z funkcie zástupcu veliteľa Síl výcviku a podpory OS SR. S menovaným sa za všetkých profesionálnych vojakov a zamestnancov rozlúčil plk. gšt. Ing. Ján Burda a odovzdal generálovi  spomienkový dar.

S menom brigádneho generála Ing. Miroslava Kociana je spojený vznik a postupná výstavba Síl výcviku a podpory ozbrojených síl SR, na ktorého veliteľstve pôsobil od jeho vzniku 1. júla  2002 až dodnes na funkciách náčelníka štábu a neskôr zástupcu veliteľa. Ako dojatý generál podotkol v krátkej reči, 6 rokov pôsobenia v Trenčíne patrí k najkrajším obdobiam jeho služobnej kariéry.

Brigádny generál Ing. Miroslav Kocian bude na začiatku mesiaca augusta striedať brigádneho generála Ing. Pavla Macka vo vojenských  štruktúrach NATO na funkcii zástupcu veliteľa veliteľstva pozemných síl v Heidelbergu Nemecko.


FotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: kpt. Štefan Zemanovič - Dátum: 01.07.2008
Čítanosť: 18937
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share