Preskocit navigáciu

Železní muži na Lešti


Železní muži na Lešti

Železným mužom ozbrojených síl Slovenskej republiky sa stane najzdatnejší z tridsiatich účastníkov 4. ročníka Majstrovstiev Ozbrojených síl Slovenskej republiky „Železný muž“, ktoré sa konajú v dňoch 5. až 7. mája 2008 vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť. Sily výcviku a podpory reprezentovali dvaja príslušníci.

 

V súťaži je celkovo desať disciplín zameraných na všetky stránky pohybovej prípravy. „Vytrvalosť, sila, rýchlosť a obratnosť tvoria komplex podobný náročnému desaťboju, ktorý preverí každého chlapa v súťaži,“ hovorí otec myšlienky kapitán Peter Puškajler. Najťažšou disciplínou je podľa organizátora 400 metrová prekážková dráha „Cisma“, ktorá preverí celý komplex zdatností v maximálnej miere. No previerkou odvahy bude najmä plávanie cez vodnú prekážku, ktoré sa vykonáva v kanadách a maskáčoch za použitia záchrannej vesty. 

 

Utorkové zhyby na hrazde boli pre tridsiatich železných mužov len príjemným ranným zahriatím, aby sa mohli plní odhodlania zapriahnuť do popruhov a potiahnuť dvojtonový terénny automobil na vzdialenosť 30m. A práve táto bola pre Marcela Groma zo Zemianskych Kostolian, ktorý športuje pravidelne, najťažšou silovou disciplínou. „Náročnou však bude i disciplína nosenie krosien čo predstavuje odnesenie 100kg bremena na 100m na čas,“ dodáva príslušník síl výcviku a podpory.

 

„Súťaž je dôkazom toho, že v ozbrojených silách máme veľmi schopných a v pohybovej výkonnosti dobre pripravených ľudí,“ tvrdí hlavný organizátor kapitán Puškajler a dodáva,   že práve takáto kombinácia by mala byť „kanónom profesionálneho vojaka“ ako by mal z hľadiska telesnej zdatnosti vyzerať.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 06.05.2008
Čítanosť: 18972
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share