Preskocit navigáciu

Konferencia Centra výnimočnosti EOD


Konferencia Centra výnimočnosti EOD

Memorandum o porozumení (MOU) pre Centrum výnimočnosti EOD (CoE EOD) bolo hlavnou témou medzinárodnej konferencie, ktorá sa konala v dňoch 28. a 29. apríla 2008 v Kultúrnom a metodickom centre v Trenčíne.

 

Veliteľ síl generálmajor Kováč vystúpil v programe druhého dňa a ocenil význam konferencie pre Slovenskú republiku i samotné Centrum výnimočnosti EOD. „Memorandum, ktoré bude výsledkom rokovaní sa tak stane medzinárodnou dohodou medzi krajinami, rozhodnutými participovať na činnosti CoE EOD,“ zdôraznil na záver. Výsledok zahraničných partnerov bude známy o mesiac, kedy každá zo strán zašle svoj postoj. Druhým, no nemenej dôležitým bodom programu bol dialóg o koncepte Centra výnimočnosti EOD, ktorý určí finálnu podobu centra s jeho štruktúrou, pôsobnosťou a úlohami.

 

Na medzinárodnej konferencii, organizovanej novo vytvoreným prvkom síl výcviku a podpory CoE EOD, participovalo okrem Slovenska ešte 12 krajín (USA, Dánsko, Belgicko, Poľsko, SRN, Francúzsko, Česká republika, Slovinsko, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Rumunsko).


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 29.04.2008
Čítanosť: 16500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share