Preskocit navigáciu

Chorváti cvičili v Martine


Chorváti cvičili v Martine

Dvadsať príslušníkov chorvátskych ozbrojených síl, medzi nimi aj jedna žena, sa pripravovalo v dňoch 14. až 18. apríla 2008 v Martine na nasadenie do operácie UNDOF na Golanských výšinách.

 

Inštruktori Výcvikovej jednotky vojenských misií (VJVM) spolu s účastníkmi misie UDOF im v teoretickej časti prípravy poskytli základné informácie o priestore pôsobenia a spôsobe plnenia operačných úloh operácie v anglickom jazyku. Praktická čas simulovala fiktívny priestor, podobný priestoru zodpovednosti v mierovej operácii UNDOF, v ktorom museli riešiť reálne incidenty v oblastiach ako letecká preprava ranených (MEDEVAC), mínový incident, narušenie priestoru zodpovednosti ale i demonštráciu v blízkosti cestnej pozície. Výcvik prebiehal v rádiovej sieti pri reálnom precvičení systému hlásení misie UNDOF a za dodržania zásad rádiovej komunikácie v anglickom jazyku.

 

Vo VJVM sa tak oboznámili s operačným priestorom zodpovednosti mierovej operácie UNDOF, s úlohami vyplývajúcimi z mandátu mierovej operácie, so štandardnými operačnými postupmi (SOP) ako i s  jednotlivými operačnými technikami, nevyhnutnými pre plnenie úloh v priestore nasadenia. Potreba poskytnúť dôležité informácie a dlhoročné skúsenosti z misie vyplýva z pripravovaného odovzdania priestoru zodpovednosti misie UNDOF príslušníkom Ozbrojených síl Chorvátskej republiky.

 

Text a foto: npor. Stanislav SIKEL


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 22.04.2008
Čítanosť: 18750
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share