Preskocit navigáciu

Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne


Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne Vyhodnotenie kontrolnej činnosti a bezpečnostnej situácie v Silách výcviku a podpory za prvé výcvikové obdobie výcvikového roka 2011 boli hlavnými témami, ktoré v stredu 27. apríla 2011 predstavil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek na zasadaní vojenskej rady v priestoroch Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny v Trenčíne.
V rámci programu aprílového zasadania vojenskej rady veliteľa síl boli okrem vyhodnotení jednotlivých oblastí prezentované aj úlohy plnené podriadenými útvarmi a zariadeniami v období od poslednej vojenskej rady. Náčelník oddelenia personálnej podpory podplukovník Hilčík podal informáciu o konkurenčných výberoch vo výcvikovom roku 2011 a informáciu o návrhu novely zákona č. 346/2005 Z.z.. Major Čief náčelník oddelenia rozvoja spôsobilostí a požiadaviek prezentoval aktuálnu situáciu v procese strategického hodnotenia obrany a v bode rôzne informoval náčelník finančno-ekonomickej služby o čerpaní rozpočtu na konci prvého výcvikového obdobia. V závere rokovania informoval veliteľ síl generálmajor Vojtek členov svojej rady o materiáloch prerokovávaných na nedávnej vojenskej rade Náčelníka Generálneho štábu OS SR a svoju pozornosť upriamil aj na aktuálne plnené úlohy v silách výcviku a podpory.

Vojenská rada veliteľa síl výcviku a podpory OS SR zasadá s dvojmesačnou pravidelnosťou v útvaroch a zariadeniach SVaP a medzi členov patria hlavní funkcionári Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR a velitelia priamo podriadených útvarov a zariadení síl výcviku a podpory z celého Slovenska.

Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne  2Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne  2Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne  2Vojenská rada veliteľa SVaP zasadala v Trenčíne  2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: mjr. Róbert Mede - Dátum: 28.04.2011
Čítanosť: 274658
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share