Preskocit navigáciu

Trenčiansky posádkový ples


Trenčiansky posádkový ples

Plesovú sezónu v Trenčíne ako je už zvykom otvoril vojenský ples. Na už štvrtý v poradí prijali dňa 11. januára 2008 pozvanie minister obrany František Kašický, poslankyňa Národnej rady SR Magda Košutová, štátny tajomník ministerstva obrany SR Jaroslav Baška ako aj dvaja hostia z Armády Českej republiky. Nechýbali ani predstavitelia významných firiem, úradov a zariadení, ktorí zaplnili 500 miest do poslednej stoličky.

 

Program plný zábavy zahájil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Miroslav Kováč slovami: "máme príležitosť stretnúť sa ako kolegovia a priatelia, zasadnúť ku spoločnému stolu, zabaviť sa pri tónoch výbornej hudby a zabudnúť na pracovné povinnosti vo víre tanca." O pár minút už spoločne s veliteľom pozemných síl generálmajorom Milanom Maximom pozvali všetkých do tanca. Hudobná skupina YPS a profesionálni tančníci roztancovali pozvané osobnosti i manželky a spolu s ostatnými hosťami zaplnili veľkú sálu Kultúrneho a metodického centra v Trenčíne. Tanečné kolá striedal program zosnovaný z vystúpenia tanečnej školy Paškovcov, showprogramu Čestnej stráže OS SR i toľko očakávanej tomboly. Dvadsať zaujímavýcvh cien našlo svojich majiteľov a rovnako notebook, ktorý si ako hlavnú cenou večera odniesla mladá dáma. Výborné jedlo, dva tanečné parkety a salónik naladený na ľudovú nôtu sa tak opäť raz stali nezabudnuteľným zdrojom zábavy a pohody vojenským profesionálom až do skorého sobotného rána.

 

Trádícia vojenských plesov v Trenčíne začala písať svoju históriu už v sedemdesiatych rokoch 20-teho storočia vďaka delostreleckým plesom v rešťaurácii Kotva. Organizované boli Veliteľstvom východného vojenského okruhu, Vojenským veliteľstvom Východ a neskôr Veliteľstvom armády SR i Generálnym štábom OS SR. Tvár mesta sa menila a z reštaurácie Kotva sa plesy presunuli do priestorov Okruhového domu armády, dnešného Kultúrneho a metodického centra Ozbrojencých síl SR, v ktorom sa konajú dodnes.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 15.01.2008
Čítanosť: 19355
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share