Preskocit navigáciu

Kačmárových 15 tisíc dní v armáde


Kačmárových 15 tisíc dní v armáde

„Som veľmi rád, že sa môžeme v mene celého vedenia rezortu takýmto ľudským a dôstojným spôsobom rozlúčiť pri odchode z funkcie s generálmajorom Jánom Kačmárom. Človekom, ktorý vyše štyri desiatky rokov pôsobil v ozbrojených silách a urobil mnoho dobrého pre armádu,“ zdôraznil minister obrany SR František Kašický 22. novembra v trenčianskom Kultúrnom a metodickom centre ozbrojených síl pri príležitosti odovzdania funkcie veliteľa Síl výcviku a podpory a odchode generála Kačmára do zálohy.

 

Slávnostného nástupu sa zúčastnil štátny tajomník MO SR Jaroslav Baška, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík a ďalší zástupcovia vedenia rezortu i jednotlivých veliteľstiev. Prítomní boli aj zástupcovia vojenského diplomatického zboru akreditovaného na Slovensku, vedenie Zväzu vojakov SR a mnohí bývalí aktívni generáli, medzi ktorými nechýbali ani generálplukovníci v.v. Jozef Hrebík a Jozef Tuchyňa. „Od útleho veku, keď som ako 15-ročný chalan prvý krát obliekol vojenskú uniformu prešlo dlhých 41 rokov. Neskutočných 15 tisíc dní, kedy som sa prebúdzal i zaspával ako vojak. Dnes je deň, keď som sa rozhodol ukončiť svoju vojenskú kariéru. Ďakujem vám všetkým...,“ poznamenal viditeľne dojatý generálmajor Ján Kačmár, ktorý od 18. decembra 2004 stál na čele Síl výcviku a podpory. Pomyselnú kyticu vďaky mu svojím vystúpením uvili členovia Vojenského folklórneho súboru Jánošík.

 

František Kašický generálovi Kačmárovi udelil Medailu ministra obrany SR II. stupňa a zároveň vymenoval jeho nástupcu vo funkcii, ktorým sa stal generálmajor Miroslav Kováč, ktorý doteraz zastával funkciu náčelníka štábu Personálneho manažmentu Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.

Generál Kováč vyštudoval Vysokú vojenskú školu pozemného vojska vo Vyškove, Vojenskú akadémiu v Brne i Akadémiu generálneho štábu v nemeckom Hamburgu. V uplynulom období zastával mnohé veliteľské a riadiace posty v ozbrojených silách. Okrem iného bol aj zástupcom veliteľa pozemných síl. „Ďakujem svojmu predchodcovi, pánovi generálovi Kačmárovi za prácu, ktorú vykonal. Budem sa snažiť, aby Sily výcviku a podpory v nadchádzajúcom období úspešne splnili všetky úlohy, ktoré im vyplývajú aj z procesu ich ďalšej transformácie pre potreby rezortu,“ povedal nový veliteľ Síl výcviku a podpory, ktorý sa svojej funkcie ujme 1. decembra 2007.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 23.11.2007
Čítanosť: 18400
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share