Preskocit navigáciu

70. zasadanie NATO výcvikovej skupiny, Pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania (NTG WG IT&TD)


70. zasadanie NATO výcvikovej skupiny, Pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania (NTG WG IT&TD)

V dňoch 16. – 21. septembra 2007 sa v nórskom BERGENE uskutočnilo v poradí už  70. zasadanie NATO výcvikovej skupiny, pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania (NATO Training Group, Working Group on individual Training and Education Development – NTG WG IT&ED).  Hlavnú zodpovednosť za prácu v tejto skupine má za ozbrojené sily Slovenskej republiky veliteľstvo síl výcviku a podpory. Od roku 2005 je členom tejto pracovnej skupiny Ing. Zdeněk MIKULEC, príslušník Odboru tvorby doktrín, štandardov a predpisov VSVaP OS SR.

 

Pracovná skupina zasadá dvakrát do roka – jarné a jesenné zasadanie, vždy v stanovenej krajine NATO, v súlade s dlhodobým plánom rokovaní pracovnej skupiny. Jej cieľom je výmena skúseností pri ďalšom riešení interoperability a možnej štandardizácie individuálneho výcviku a vzdelávania v rámci aliancie, s dôrazom na riešenie úloh ďalšieho skvalitňovania výcvikových postupov, foriem, metód výcviku a spôsobov jeho hodnotenia.

 

Účastníkov zasadania privítal nórsky kontraadmirál ROKSUND, riaditeľ veliteľstva obranného vzdelávania. Na  zasadaní bol zástupcom ozbrojených síl SR prezentovaný zámer a doterajší postup pri výstavbe Centra vynímočnosti EOD, ktoré v súčasnosti vzniká v pôsobnosti VSVaP OS SR a v budúcnosti bude plniť úlohy v rámci krajín NATO a krajín zapojených do programu PfP.

 

Budúce zasadanie pracovnej skupiny sa uskutoční v mesiaci máj 2008 v Lotyšsku. V súlade s dlhodobým plánom rokovaní bude Slovenská republika hostiteľskou krajinou 74. zasadania NTG WG IT&ED na jeseň v roku 2009. Na základe nariadenia NG OS SR bude túto úlohu zabezpečovať VSVaP OS SR.

 

Podrobnosti o priebehu rokovaní a dostupné dokumenty a materiály je možné získať priamo u menovaného člena pracovnej skupiny.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 01.10.2007
Čítanosť: 18097
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share