Preskocit navigáciu

Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín


Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín

V piatok 8. apríla 2011 sa príslušníci vojenských útvarov síl výcviku a podpory z trenčianskej posádky zúčastnili na spomienkovom stretnutí pri príležitosti osláv 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín pri Pamätníku umučených na Brezine.

Veliteľ síl výcviku a podpory a zároveň veliteľ posádky Trenčín generálmajor Peter Vojtek spolu s veliteľom Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov plukovníkom Štefanom Slovákom a podplukovníčkou Magdou Bezákovou položili veniec ako prejav spomienky pri Pamätníku umučených na Brezine. Profesionálni vojaci z trenčianskych vojenských útvarov si vypočuli príhovory primátora mesta Richarda Rybníčka i zástupcu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a spoločne vzdali úctu umučeným vojakom počas Slovenskej hymny v podaní vojenskej hudby.

Každoročne takto desiatky ľudí z Trenčína, pamätníci Druhej svetovej vojny a predstavitelia mesta a vojenských útvarov v posádke Trenčín s úctou a hrdosťou spomínajú na vojakov a ľudí, ktorí položili svoje životy pre našu slobodu.


Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 2Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 2Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 2Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 2Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 3Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 3Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 3Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 3Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 4Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 4Oslavy 66. výročia oslobodenia mesta Trenčín 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 08.04.2011
Čítanosť: 15960
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share