Preskocit navigáciu

tátny tajomník v Trenčíne


 tátny tajomník v Trenčíne

V rámci svojej pracovnej cesty navštívil dnes 7. septembra 2006 štátny tajomník ministerstva obrany Jaroslav Baška veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne.

 

Veliteľ generálmajor Ján Kačmár prezentoval štruktúru síl výcviku a podpory, dislokáciu podriadených veliteľstviev a im podriadených útvarov. tátneho tajomníka informoval o úlohách, ktoré zabezpečujú veliteľstvá výcviku, logistiky, spojenia a v neposlednom rade aj veliteľstvo posádky Bratislava. "Už štyri roky sme podporným prvkom pre pozemné a vzdušné sily, a to vo výcviku vojakov, v logistickom zabezpečení a v spojení," hovoril veliteľ síl výcviku a podpory.

 

"V mesiaci október 2006 otvárame v posádke Martin Výcvikovú jednotku vojenských misií pre výcvik pozorovateľov a kľúčového personálu," zdôraznil generálmajor Kačmár. Po skončení Výcvikovej základne mierových síl OSN v Nitre tak práve sily výcviku a podpory budú cvičiť vojakov pred vyslaním do pozorovateľských misií vo svete. Témou rozhovorov bolo aj otvorenie Spoločného bojového výcvikového centra v októbri tohto roku vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť, ktoré zabezpečí pre Ozbrojené sily SR výcvik pomocou moderných simulačných technológií.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 07.09.2006
Čítanosť: 18076
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share