Preskocit navigáciu

Generálporučík Ďurica na návšteve síl


Generálporučík Ďurica na návšteve síl

V dňoch 3. až 5. mája 2006 navštívil sily výcviku a podpory OS SR veliteľ síl podpory a výcviku zo susednej Českej republiky generálporučík Jan Ďurica. Trojicu čestných hostí z Armády českej republiky uzavreli plukovník gšt. Libor Krejcar riaditeľ riaditeľstva logistickej a zdravotníckej podpory zo Starej Boleslavy a podplukovník Jaroslav Roučka veliteľ výcvikovej základne z Vyškova.

 

Návšteva bola v prvom dni zameraná na prezentáciu Výzbrojnej základne v Martine a výcvikových možností Ozbrojených síl Slovenskej republiky, kde svoje úlohy a poslanie prezentovalo veliteľstvo výcviku v Martine. Otázky transformácie materiálových tried na triedy zásob a logistický systém evidencie materiálu boli nosnými témami rozhovorov na pôde Výzbrojnej základne popri prezentácii útvaru veliteľom podplukovníkom Várošom. Na veliteľstve výcviku prebehla výmena skúseností s vykonávaním výcviku v základných, odborných výcvikových školách  a poddôstojníckej akadémii, a pri pracovnom obede na pôde Odbornej výcvikovej školy Pozemného vojska v Martine sa diskutovalo o možnostiach praktickej výmeny skúseností formou stáží príslušníkov našich škôl v Českej republike a naopak. Upevnenie dobrých vzťahov rýchlou prezentáciou Neografie, a.s. v Martine a návšteva Muničnej základne Nováky naplnili do bodky štvrtkový program.

 

Návšteva medzinárodného veľtrhu obrannej techniky Bratislava IDEB 2006 bola nosnou časťou piatkového programu. Rovnaké zameranie oboch veliteľov v smere podpory vojsk a výcviku nútili absolvovať dlhé hodiny prezentácii a ukážok u jednotlivých vystavovateľov, získať tak prehľad o novej technike a nadobudnúť dôležité kontakty.

 

Dohoda pokračovať vo vzájomnej spolupráci a slová vďaky pod Bratislavským hradom na pravom brehu Dunaja ukončili trojdňový program návštevy.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 05.05.2006
Čítanosť: 18403
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share