Preskocit navigáciu

Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde


Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde

V utorok 29. marca 2011 expedovali sily výcviku a podpory cestou Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej vyše 5,5 tony materiálu a zásob pre vojenskú jednotku v zahraničnej misii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Civilný prepravca ich v najbližších dňoch prepraví do 950 km vzdialeného Sarajeva.

„Vzhľadom na zmenu mandátu a nové operačné úlohy súvisiace s nasadením LOT (Styčný pozorovací tím) tímov došlo aj k zmene v materiálnom vybavení jednotky misie EUFOR ALTHEA. Do operácie boli nasadené osobné terénne vozidlá Nissan Pathfinder, na ktorých je rovnako v zahraničí potrebné vykonávať prípravu techniky na letnú prevádzku. Zásielka preto obsahuje najmä letné pneumatiky pre tieto automobily,“ potvrdil major Šimon Szorád, náčelník Centra materiálového manažmentu zahraničných misií. Zároveň dodal, že na 20 paletách sa okrem pneumatík nachádzajú trezory, skartovacie stroje a rezačky, výstrojný materiál i ručné granáty. Cieľovou stanicou je kemp Butmir v meste Sarajevo, v priestoroch ktorého si ich prevezme národný podporný prvok misie.

Multifunkčná zásobovacia základňa západ v Nemšovej má za úlohu komplexné logistické zabezpečenie jednotiek v operáciách medzinárodného krízového manažmentu (MKM) a poskytovanie metodickej pomoci pri ich vysielaní i počas nasadenia. Zabezpečuje komplexnú odbornú starostlivosti o materiál, jeho kompletovanie a balenie pred odoslaním k jednotkám pôsobiacim v operáciách MKM na základne požiadaviek veliteľov jednotlivých kontingentov.


Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde 2Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde 2Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde 2Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde 2Zásobovanie misie EUFOR ALTHEA v plnom prúde 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 29.03.2011
Čítanosť: 16707
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share