Preskocit navigáciu

Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine


Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine

V utorok 15. marca 2011 na slávnostnom nástupe výcvikových jednotiek v kasárňach 4. ČSB v Martine ustanovil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek do funkcie veliteľa Práporu výcviku podplukovníka Romana Petríka, ktorý funkciu prevzal po podplukovníkovi Jaroslavovi Schönvickom.

Na čelo vstupnej brány Ozbrojených síl SR, ako možno Prápor výcviku nazvať, sa po vyše jeden a pol ročnom pôsobení na veliteľstve síl v Trenčíne postaví profesionálny vojak, ktorý detailne pozná oblasť výcvikových škôl a problematiku výcviku. Podplukovník Petrík v minulosti pôsobil na funkcii zástupcu veliteľa Odbornej výcvikovej školy letectva, protivzdušnej obrany, komunikačných a informačných systémov a elektronického boja na Mokradi a v pozícii náčelníka štábu Veliteľstva výcviku v Martine. Vo svojej kariére prešiel technickými funkciami v oblasti protivzdušnej obrany i veliteľskými funkciami náčelníka štábu práporu a veliteľa pešieho práporu. Jeho predchodca podplukovník Schönvický, ktorému generálmajor Vojtek na slávnostnom nástupe udelil pamätný odznak veliteľa SVaP II. stupňa, odchádza 15. marca 2011 pôsobiť na funkciu zástupcu náčelníka odboru pre operácie na Veliteľstve síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne.

Prápor výcviku v Martine, ktorého zariadeniami len v poslednom výcvikovom roku 2010 prešlo takmer 3100 profesionálnych vojakov vo všetkých hodnostných stupňoch, zabezpečujúce základné vojenské, kariérne i odborné vzdelávanie profesionálnych vojakov. Vznikol v roku 2009 reorganizáciou Veliteľstva výcviku a jemu podriadených základných i odborných výcvikových škôl.


Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 2Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 2Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 2Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 2Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 3Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 3Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 3Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 3Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 4Podplukovník Petrík velí Práporu výcviku v Martine 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihálik - Dátum: 15.03.2011
Čítanosť: 18024
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share