Preskocit navigáciu

Retro výstava v posádkovom klube Trenčín


Retro výstava v posádkovom klube Trenčín

V piatok 4. februára 2011 sa v Posádkovom klube Trenčín uskutočnila vernisáž výstavy RETRO 2011, ktorú slávnostne otvoril vedúci Posádkového klubu Trenčín Stanislav Martinák. Zároveň medzi pozvanými hosťami privítal aj zástupcu veliteľa síl výcviku a podpory brigádneho generála Juraja Krištofoviča. Podrobnejšie o exponátoch výstavy hovoril jej kurátor Ján Čučka.

Výstava, ktorá je dielom našich súčasných a bývalých zamestnancov, členov klubov a krúžkov pri Posádkovom klube, mapuje technický vývoj v uplynulom storočí. Celkom je vystavených 149 exponátov z piatich oblastí. Zastúpená je zvuková, výpočtová, vojenská, fotografická a meracia technika, ako aj výrobky pre domácnosť. Mladšej generácii chceme takouto formou pripomenúť vývoj techniky za uplynulé obdobie a skôr narodeným zasa priblížiť predmety z mladosti. Oslovili sme základné a stredné školy v regióne, aby aj takouto zaujímavou formou spestrili svoje vyučovanie.

Výstavu pripravili zamestnanci Posádkového klubu Trenčín a širokej verejnosti je sprístupnená až do 18. februára 2011 denne od 8,00 do 18,00.


Retro výstava v posádkovom klube Trenčín 2Retro výstava v posádkovom klube Trenčín 2Retro výstava v posádkovom klube Trenčín 2Retro výstava v posádkovom klube Trenčín 2Retro výstava v posádkovom klube Trenčín 3

Autor: Mgr. Marta Koprivňanská , Foto: Horečný - Dátum: 07.02.2011
Čítanosť: 19161
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share