Preskocit navigáciu

Odovzdávanie štafety v Martine


Odovzdávanie štafety v Martine

Na Hromnice dňa 2. februára 2011 sa v kaplnke Práporu výcviku v Martine uskutočnila ekumenická Bohoslužba, ktorú slúžili kpt. Marian Bodolló dekan Ekumenickej pastoračnej služby Veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne a poručík Radoslav Takáč, starší kaplán Práporu výcviku v Martine.

Sviatok Hromníc, alebo inak nazývaný aj Očistec Panny Márie, mnohí z nás poznajú ako sviatok, počas ktorého sa v kostoloch posväcujú sviečky. Sviatok má pripomínať deň, keď Mária doniesla Ježiša do chrámu a navždy ho zasvätila Bohu. Kresťania tento deň považujú za očistný a práve pálenie posvätných sviečok má očisťovať od hriechov.

V Bohoslužbe bola aj iná symbolika a tou bolo pomyselné odovzdávanie štafety. Kapitán Bodolló bol totiž posledným duchovným Poddôstojníckej akadémie, ktorá do reorganizácie v roku 2009 existovala ako samostatný útvar. Teraz je už súčasťou Práporu výcviku. Poručík. Takáč je zase prvým duchovným na pôde Práporu výcviku v Martine. Novému duchovnému prajeme, aby sa mu to svetlo očisťovania a pokoja z pomyselnej hromničnej sviečky podarilo prenášať nielen do každodenných úloh profesionálnych vojakov, ktorí mu budú zverení, ale aj ich rodinných životov.



Autor: kpt. Marián Bodolló , Foto: PrápV - Dátum: 04.02.2011
Čítanosť: 19747
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share