Preskocit navigáciu

Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5


Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5

V utorok 11. januára 2011 vykonal veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek v rámci pracovného výjazdu do posádky Martin kontrolu Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5.

V priestoroch základne ho privítal veliteľ podplukovník Peter Masár, ktorý mu na úvodnom brífingu predstavil organizačnú štruktúru základne, objasnil poslanie a hlavné úlohy. Veliteľ síl sa zaujímal o celkový chod a zabezpečenie základne a svoje úsilie zameral na kontrolu opravárenskej činnosti a plnenie úloh súvisiacich s preskladnením munície v rámci siete muničných skladov situovaných na území Slovenskej republiky.

Po základných teoretických informáciách generálmajor Vojtek skontroloval priestory opravárenskej činnosti a veliteľ základne mu predviedol pracoviská zabezpečujúce metrológiu a štátny technický dozor. Spoločne navštívil priestory určené na opravy spojovacej a ženijnej techniky a skladové priestory určené na ukladanie a skladovanie zbraní. Podplukovník Masár mu objasnil špecifiká prípravy zbraní pre tímy OMLT v operácii ISAF a linku na ukladanie ručných zbraní do fólie.

V popoludňajších hodinách veliteľ síl výcviku a podpory vykonal kontrolu muničného skladu Sklené v okrese Turčianske Teplice, kde v sprievode veliteľa majora Pavla Čavojca skontroloval jednotlivé skladovacie a výcvikové priestory a preveril stav a zabezpečenie trhacej jamy určenej pre výcvik pyrotechnikov Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5  2Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5  2Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5  2Generálmajor Vojtek na kontrole Základne ZT5  2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Tomáš Povoda - Dátum: 12.01.2011
Čítanosť: 21088
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share