Preskocit navigáciu

Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP


Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP

V utorok 14. decembra 2010 sa v rehabilitačnom zariadení v Kamenci pod Vtáčnikom konalo posledné zasadanie vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory vo výcvikovom roku 2010, na ktorom sa zúčastnil aj bývalý veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor v.v. Miroslav Kováč. Nosnou témou rokovania bolo predstavenie zámeru plnenia úloh veliteľov priamo podriadených útvarov a zariadení VSVaP vo výcvikovom roku 2011.

Neformálnu časť dvojdňového zasadania vojenskej rady otvoril v pondelok popoludní veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek, ktorý privítal všetkých členov vojenskej rady a v úvode odovzdal bývalému veliteľovi síl generálovi v.v. Kováčovi medailu generála Milana Rastislava Štefánika venovanú Zväzom protifašistických bojovníkov SR. „Ďakujem za pozvanie a medailu. Som nesmierne hrdý, že tu dnes môžem stáť medzi vami a spoločne diskutovať o aktuálnych témach v Silách výcviku a podpory OS SR,“ zdôraznil Kováč.

Počas druhého dňa rokovania zhodnotili velitelia priamo podriadených útvarov a zariadení úlohy plnené v mesiaci november a predstavili zámer plnenia úloh vo výcvikovom roku 2011. Na rokovaní vystúpil náčelník odboru operácií plukovník Marek, ktorý vyhodnotil stav vedenia evidencie a výsledkov z kontrol a údržby objektov obrannej infraštruktúry. Zároveň vo svojom vystúpení zhodnotil stav pripravenosti plnenia operačných úloh v operácií Európskej únie ALTHEA. V ďalšom bode rokovania predstavil náčelník sekretariátu veliteľa major Mede plán práce vojenskej rady na výcvikový rok 2011 a v bode rôzne zhodnotil náčelník oddelenia personálnej podpory podplukovník Hilčík preskúšanie profesionálnych vojakov z pohybovej výkonnosti za rok 2010 ako aj stav jazykovej prípravy v silách výcviku a podpory. Zástupca veliteľa brigádny generál Juraj Krištofovič predložené materiály prijal a účastníkom rady predstavil závery z rokovania vojenskej rady náčelníka Generálneho štábu OS SR.

Výsledkom decembrového rokovania je aj skutočnosť, že pravidelné mesačné rokovanie vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory bude v nasledujúcom výcvikovom roku zredukované na celkovo 6 rokovaní, ktoré sa uskutočnia v útvaroch a zariadeniach blízkych posádke Trenčín.


Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 2Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 2Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 2Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 2Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 3Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 3Decembrové rokovanie vojenskej rady veliteľa SVaP 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 15.12.2010
Čítanosť: 19128
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share