Preskocit navigáciu

Generálmajor Vojtek navštívil útvary v Martine


Generálmajor Vojtek navštívil útvary v Martine

Veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek si v utorok 30. novembra 2010 prezrel priamo podriadené útvary martinskej posádky. Na Opravárenskom prápore sa stretol s dielenskými špecialistami a v priestoroch Práporu výcviku diskutoval s inštruktormi výcviku.

V priestore Opravárenského práporu si generálmajor Vojtek prezrel opravárenské dielne a zaujímal sa o možnosti zvýšenia efektivity opravárenskej činnosti. „Dôležité je stanoviť priority a dosahovať vysokú efektivitu v plnení predurčených úloh, pričom je potrebné zvážiť aktivity plnené mimo týchto úloh. Musíme nastaviť systém tak, aby čiastkové aktivity neohrozovali plnenie hlavných úloh,“ povedal veliteľ síl výcviku a podpory a dodal, že bez iniciatívy veliteľov a príslušníkov nižších stupňov tento cieľ nebude možné dosiahnuť.

Na Prápore výcviku privítal generálmajora Vojteka veliteľ práporu podplukovník Schönvický, ktorý mu predstavil históriu, poslanie a základné úlohy práporu výcviku. Následne si veliteľ síl prezrel priestory útvaru a zaujímal sa najmä spôsob výcviku v útvarových učebniach. Prešiel si priestory Poddôstojníckej akadémie i posádkového klubu, kde vyzdvihol iniciatívu zamestnankýň, ktoré zveľadili priestory klubu po jeho nedávnom presťahovaní. V priestoroch Výcvikovej jednotky vojenských misií si prezrel učebne na prípravu kľúčového personálu do operácií medzinárodného krízového manažmentu a ocenil aktivitu príslušníkov VJVM, ktorí sa snažia pomocou plastických makiet čo najvernejšie zobraziť ukázať realitu tej ktorej misie. Na nástupisku útvaru generálmajor následne skontroloval pripravenosť statických a dynamických ukážok k zamestnaniu NGŠ OS SR s občianskymi združeniami a mimovládnymi organizáciami.

V závere svojej návštevy diskutoval generálmajor Vojtek s inštruktorským zborom práporu výcviku na kinosále útvaru, kde ocenil najmä ich prístup k plneniu úloh a načrtol smerovanie výcviku v ďalšom výcvikovom období. Veliteľ síl zároveň potvrdil potrebu stabilizácie personálu, zabezpečenie kvalitného výcviku a nutnosť udržania osobnostných kvalít každého inštruktora výcviku.


Generálmajor Vojtek navštívil útvary v Martine Generálmajor Vojtek navštívil útvary v Martine

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 01.12.2010
Čítanosť: 17520
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share