Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010


Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010

Najlepším poddôstojníkom Síl výcviku a podpory OS SR sa pre rok 2010 stal rotný Milan Kozoň z Multifunkčného práporu Hlohovec a najlepším v kategórii mužstvo sa stal desiatnik Jozef Petrík z Čestnej stráže Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Dňa 25. novembra 2010 ich vybrala šesťčlenná komisia štábnych nadrotmajstrov na čele so veliacim poddôstojníkom SVaP štábnym nadrotmajstrom Jánom Bridom.

Spomedzi všetkých vojakov a poddôstojníkov síl výcviku a podpory sa do užšieho výberu dostalo 7 profesionálnych vojakov, z ktorých komisia vybrala na základe presne stanovených kritérií tých najlepších. Každý musel dosiahnuť výborné hodnotenie telesnej zdatnosti a stopercentne si plniť základné služobné povinnosti a tak rozhodujúcim faktorom pri výbere najlepšieho bolo najmä profesionálne vojenské vystupovanie a bezchybný vojenský vzhľad v súlade s prijatými predpismi. Reprezentácia útvaru na verejnosti a plnenie úloh v prostredí medzinárodného krízového manažmentu boli tiež plusové body. „Rád by som vyzdvihol rastúcu kvalitu prichádzajúcich kandidátov a ich profesionálny prístup k tejto súťaži,“ zdôraznil na záver štábny nadrotmajster Ján Brida a kladne hodnotil aj výbornú pripravenosť príslušníkov Spoločnej logistickej podpornej skupiny z Hlohovca, ktorých považuje za veľký potenciál najmä v oblasti aktívnej účasti v operáciách medzinárodného krízového manažmentu.

Víťaz rotný Milan Kozoň postupuje do výberu o najlepšieho poddôstojníka Ozbrojených síl SR, ktorý sa dňa 3. decembra 2010 uskutoční pod záštitou Hlavného poddôstojníka Ozbrojených Síl SR štábneho nadrotmajstra Richarda Fabriciusa.


Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 2Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 2Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 2Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 2Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 3Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 3Najlepší poddôstojník síl výcviku a podpory v roku 2010 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.11.2010
Čítanosť: 17456
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share