Preskocit navigáciu

Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory


Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory
V dňoch 9. – 11.novembra 2010 sa v priestoroch Práporu výcviku Martin uskutočnila súťaž „Inštruktor výcviku roka“ Síl výcviku a podpory OS SR za rok 2010.

„Súťaž je organizovaná každoročne s cieľom ohodnotiť nielen kandidátov na víťaza za jednotlivé výcvikové jednotky Práporu výcviku Martin, ale aj vzdať hold tvrdej a náročnej práci inštruktora výcviku“ povedal na úvod predseda komisie VPoD SVaP štábnynadrotmajster Ján BRIDA.
V súťaži sa stretli kandidáti rotmajster Ľubomír BUDZÁK, rotmajster Stanislav KARAFFA, rotmajster Ľubomír MEDENCI a rotný Adrián ARTIMOVIČ, ktorý sa pred nedávnom vrátil z pôsobenia v misii ISAF.

Menovaní súťažili v disciplínach, ktoré sú pre nich každodennou prácou, najmä v oblasti vedenia výcvikovej hodiny, kde predviedli svoje majstrovstvo na vysokej úrovni znalostí a schopností odovzdávať vedomosti čakateľom alebo frekventantom jednotlivých kurzov.
Kandidáti vykonali streľbu zo zbraní jednotlivca na strelnici v Sučanoch. Oblasťami hodnotenia boli aj preskúšanie z pohybovej výkonnosti, služobné hodnotenie, dosiahnuté výsledky v oblasti sebavzdelávanie k profesii inštruktora, osobný vzhľad a mnohé iné. Súčasťou pohovoru pred komisiou bolo aj prečítanie vlastnej práce „Čo pre mňa znamená byť inštruktorom“.

„Ak by som mal hodnotiť výsledky tejto súťaže komplexne musím povedať, že som nadmieru spokojný s podaným výkonom kandidátov a samotné bodové hodnotenie bolo veľmi tesné“ povedal po uzatvorení výsledkov predseda komisie štábnynadrotmajster Ján BRIDA.
Víťazom súťaže inštruktora roka sa stal rotmajster Ľubomír MEDENCI z Poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku Martin.

„Pevne verím, že nie iba pre inštruktorov, ale aj pre všetkých príslušníkov Práporu výcviku bude víťaz predstavovať vzor profesionálneho vojaka akým by chcel byť každý“ povedal na záver štábnynadrotmajster Ján BRIDA.


Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podporyInštruktor výcviku roka síl výcviku a podporyInštruktor výcviku roka síl výcviku a podporyInštruktor výcviku roka síl výcviku a podporyInštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory 1Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory 1Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory 1Inštruktor výcviku roka síl výcviku a podpory 1

Autor: sbnrtm. Ján Brida , Foto: sbnrtm. Ján Brida - Dátum: 16.11.2010
Čítanosť: 173757
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share