Streľby veliteľstva SVaP na výbornú


Streľby veliteľstva SVaP na výbornú

Celkovo 48 príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory úspešne absolvovali v stredu 3. Novembra 2010 previerku zo základných bojových zručností v streľbe z ručných zbraní v priestore bezbariérovej strelnice vo Vojenskom výcvikovom priestore Sučany pri Martine. V prvom cvičení v streľbe zo samopalu takmer polovica zo streľajúcich a pri streľbe z pištole všetci profesionálni vojaci dosiahli hodnotenie výborne.

Po júnovom preverení schopností profesionálnych vojakov v streľbe z ručných zbraní, ktoré sa konalo na posádkovej strelnici Lipovník, bolo novembrové preskúšanie zároveň posledným vo výcvikovom roku 2010. Profesionálni vojaci veliteľstva síl tak využili jedinečnú možnosť udržať alebo zlepšiť svoje hodnotenie, čo sa väčšine aj podarilo. Výsledky, kedy v streľbe z pištole na skupinový cieľ po fyzickej námahe v obmedzenom čase dosiahli všetci strieľajúci výborné hodnotenie, sú jasným dôkazom. V cvičení v streľbe zo samopalu z miesta na miznúce, pohyblivé a pevné ciele získala výborné hodnotenie takmer polovica strieľajúcich a ostatní boli hodnotení dobre.

V rámci celodenného zamestnania absolvovali všetci cvičiaci celkovo šesť pracovísk, kde boli preverení zo základných bojových zručností. Prekonávali označený kontaminovaný priestor v ochranných pláštenkách a maskách, v rámci taktickej prípravy vykonávali zaistenie a kruhovú obranu pri zosadnutí z vozidla. Na pracovisku ženijnej prípravy boli všetci príslušníci preverení z činnosti pri nájdení nástražného výbušného systému a inštruktor výcviku hodnotil ich správanie sa v nebezpečnom priestore. Pri streleckých nácvikoch boli preskúšaní z manipulácie so zbraňou, z hádzania ručných granátov za pohybu a vo dvojiciach museli splniť podmienky streľby z miesta a za pohybu.

„Príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory, ktorí dnes absolvovali preverenie schopností v streľbe z ručných zbraní sú skutočnými profesionálmi, pretože všetci splnili podmienky cvičenia,“ potvrdil riadiaci strelieb major Ivan Balog po ukončení zamestnania a dodal, že novembrová previerka je v súlade s Plánom činnosti Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR na mesiac november 2010 a veliteľstvo tak splnilo úlohy stanovené v služobnej pomôcke Programy základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (tímu) v rámci OS SR.


Streľby veliteľstva SVaP na výbornúStreľby veliteľstva SVaP na výbornúStreľby veliteľstva SVaP na výbornúStreľby veliteľstva SVaP na výbornúStreľby veliteľstva SVaP na výbornú2Streľby veliteľstva SVaP na výbornú2Streľby veliteľstva SVaP na výbornú2Streľby veliteľstva SVaP na výbornú2Streľby veliteľstva SVaP na výbornú3Streľby veliteľstva SVaP na výbornú3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 04.11.2010
Čítanosť: 20003
Verzia pre tlač

Skočiť na menu