Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP


Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP
Na základe plánu činnosti Velitežstva síl výcviku a podpory OS SR na mesiac október 2010 bola dňa 27. októbra 2010 vykonaná zdokonažovacia príprava profesionálnych vojakov VSVaP.

Ciežom zdokonažovacej prípravy bolo preskúša príslušníkov VSVaP vo vybraných zručnostiach a teoretických znalostiach z nasledujúcich predmetoch bojovej prípravy: zdravotnícka príprava, taktická príprava, poradová príprava, spojovacia príprava, jazyková príprava, ženijná príprava, vojenská topografia a RCHBO a zdokonali príslušníkov velitežstva výcviku a podpory z vybraných techník sebaobrany v rámci predmetu telesná príprava.

V prvej časti zamestnania absolvovali PrV test zo znalostí predmetov zdokonažovacej prípravy. Po jej skončení sa preskúšavaní profesionálni vojaci presunuli autobusom do kasárni SNP Trenčín, kde boli rozdelení do jednotlivých skupín a následne poučení o dodržiavaní bezpečnostných opatrení na zamestnaní. V ďalšej časti bolo vykonané preverenie vybratých predmetov zo zdokonažovacej prípravy po jednotlivých pracoviskách. Po ukončení činnosti na pracoviskách a kontrole materiálu bol vykonaný nástup, kde riadiaci zamestnania podplukovník źubomír PODHOREC skonštatoval, že úlohy zdokonažovacej prípravy vo vybraných zručnostiach a teoretických znalostiach boli splnené.

Zdokonažovacia príprava profesionálnych vojakov VSVaP bola vykonaná v súlade s Programom základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (tímu) v rámci OS SR č. SPJ-3-7/Vševojsk, pričom každý profesionálny vojak je povinný absolvova ju minimálne jedenkrát za výcvikový rok.

Zdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaPZdokonažovacia príprava PrV VSVaP2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP2

Autor: npor. Ján Brezula , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 28.10.2010
Čítanos: 21229
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share