Preskocit navigáciu

NSE získalo certifikát Combat Ready


NSE získalo certifikát Combat Ready
Národný podporný prvok (NSE) 11. mechanizovanej prápornej skupiny získal na konci osemdňového cvičenia „Spoločný cieľ 2010 – JOINT GOAL 2010“ z rúk veliteľa pozemných síl generálmajora Jána Salaganiča certifikát „Combat Ready“ hodnotenia bojovej pripravenosti, ktorý za celú jednotku osobne prevzal jej veliteľ major Adrián Melega.

„Certifikát pre logistickú jednotku je potvrdením bojovej pripravenosti a zárukou kvality nielen pre mechanizovanú jednotku, ktorú podporujeme, ale aj pre našich partnerov v NATO,“ povedal major Melega v piatok 22. októbra 2010 tesne po prevzatí certifikátu vo vojenskom výcvikovom priestore Ľesť. Dodal však, že jeho získanie reprezentuje nesmierne úsilie a prácu všetkých príslušníkov NSE, ktorí počas cvičenia „Spoločný cieľ 2010 – JOINT GOAL 2010“ denne plnili náročné úlohy. Jednotka NSE o počte 229 profesionálnych vojakov splnila 20 prepravných úloh, počas ktorých najazdila celkovo takmer 62 tisíc kilometrov, spotrebovala pri tom 2 tisíc litrov benzínu a 40 tisíc litrov nafty. Zabezpečiť komunikáciu štábu NSE s nadriadeným stupňom si počas cvičenia vyžiadalo prijať a odoslať celkovo 460 faxových správ.

Jednotlivé roty národného podporného prvku 11.mprsk spolu s obväziskom sa tak po absolvovanom cvičení stali plne kompatibilnými s jednotkami členských štátov NATO a budú zaradené do zásobníka jednotiek pripravených k nasadeniu. Národný certifikát, potvrdený inšpekčným tímom NATO, bude platný 3 roky a oprávňuje jednotky k tomu, aby od januára 2011 mohli byť v pohotovosti na nasadenie kdekoľvek podľa potrieb NATO.

Informácie o priebehu cvičenia „Spoločný cieľ 2010 – JOINT GOAL 2010“ nájdete na linku JOINT GOAL 2010

NSE získalo certifikát Combat ReadyNSE získalo certifikát Combat ReadyNSE získalo certifikát Combat ReadyNSE získalo certifikát Combat Ready

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: VePS - Dátum: 25.10.2010
Čítanosť: 18326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share