Preskocit navigáciu

Plukovník Banáš na kontrole NSE


Plukovník Banáš na kontrole NSE

Veliteľ spoločnej logistickej podpornej skupiny (SLPS) plukovník Banáš vykonal v pondelok 18. októbra 2010 kontrolu vyčlenených jednotiek Národného podporného prvku (NSE) v priestore Vojenského výcvikového priestoru Záhorie. Spolu so svojím zástupcom podplukovníkm gšt. Žarnovickým a veliteľom NSE majorom Melegom si prešiel vyvedené jednotky a skontroloval dokumentáciu k očakávanému hodnoteniu bojovej pripravenosti.

Vstupná brána do kempu sústredenia logistických jednotiek, ubytovacie priestory, poľný park techniky, poľná kuchyňa, jedáleň mužstva a štáb NSE boli miesta, ktoré veliteľ SLPS navštívil a skontroloval. „Bol som spokojný s doteraz vykonanou prípravou a zabezpečením jednotlivých pracovísk,“ potvrdil plukovník Banáš a vyjadril svoj súhlas s úrovňou spracovania dokumentácie potrebnej k hodnoteniu bojovej pripravenosti v nasledujúcich dňoch. Počas jeho návštevy bol v práve prebiehajúcom cvičení napadnutý tábor a tak mal možnosť vidieť plnenie úloh príslušníkmi NSE po vyhlásení chemického poplachu v tábore.

Počas návštevy mu veliteľ NSE predstavil aj úlohy, ktoré v priebehu posledných dní v rámci cvičenia Spoločný cieľ 2010 (JOINT GOAL 2010) jednotka plnila a spoločne diskutovali o pripravenom pláne nasledujúcich dní.

Denné správy, fotografie a videá z cvičenia Joint Goal 2010 nájdete na podstránke cvičenia pod bannerom s označením JOINT GOAL 2010 na www.mil.sk


Plukovník Banáš na kontrole NSE 1Plukovník Banáš na kontrole NSE 1Plukovník Banáš na kontrole NSE 1Plukovník Banáš na kontrole NSE 1Plukovník Banáš na kontrole NSE 2Plukovník Banáš na kontrole NSE 2Plukovník Banáš na kontrole NSE 2Plukovník Banáš na kontrole NSE 2Plukovník Banáš na kontrole NSEPlukovník Banáš na kontrole NSEPlukovník Banáš na kontrole NSEPlukovník Banáš na kontrole NSE

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 18.10.2010
Čítanosť: 17305
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share