Preskocit navigáciu

Veliteľ SVaP na strednom Slovensku


Veliteľ SVaP na strednom Slovensku
V stredu 29. septembra 2010 navštívil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek podriadené útvary SVaP situované v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Vojenská hudba Sliač, priamo podriadená Veliteľstvu posádky Bratislava, bola prvou zastávkou generálmajora Vojteka. Veliteľ SVaP si spolu s kapitánom Bibzom, veliteľom vojenskej hudby, prešiel pridelené priestory a zaujímal sa o režim organizovanosti výcviku profesionálnych vojakov hudobných odborností. „Muzikant je jedinečná odbornosť v štruktúre ozbrojených síl a vyžaduje si špecifický prístup,“ zdôraznil veliteľ a zaujímal sa aj o spôsob akým sa reorganizovali vojenské hudby počas posledných zmien, kedy k 1. júlu 2009 došlo k zlúčeniu vojenských hudieb z Trenčína a Banskej Bystrice a následne k premiestneniu do priestorov Zmiešaného krídla Sliač. Generálmajor vyzdvihol aj výbornú spoluprácu s veliteľom Zmiešaného krídla Sliač plukovníkom Vladimírom Lisým, ktorý ho počas návštevy sprevádzal.

Vo Zvolene sa generálmajor Vojtek zastavil na Regionálnom úseku KIS v kasárňach Podborová, ktorý je priamo podriadeným útvarom Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov Trenčín. Zastupujúci šéf úseku kapitán Samek mu podal brífing o úlohách, ktoré v regionálnom stredisku zabezpečujú. Veliteľ si následne prezrel priestory, v ktorých profesionálni vojaci pôsobia.

Posledným zastavením pracovnej cesty veliteľa síl bola Rota opráv techniky PVO v Banskej Bystrici. Táto jednotka opravárenských špecialistov je priamo podriadená Opravárenskému práporu Martin, ktorý je súčasťou Spoločnej logistickej prápornej skupiny. Generálmajor Vojtek si prezrel kancelárske priestory, technické vybavenie haly opráv techniky, nechal si doložiť opravárenské možnosti a zaujímal sa aj o počty opráv, ktoré boli rotou v ostatnom výcvikovom roku vykonávané.

Pracovná cesta Veliteľa síl výcviku a podpory OS SR je pokračovaním postupného oboznamovania sa generálmajora Petra Vojteka s podriadenými súčasťami síl výcviku a podpory, a vykonáva ho od svojho nástupu na funkciu veliteľa síl.

Veliteľ SVaP na strednom SlovenskuVeliteľ SVaP na strednom SlovenskuVeliteľ SVaP na strednom SlovenskuVeliteľ SVaP na strednom SlovenskuVeliteľ SVaP na strednom Slovensku2Veliteľ SVaP na strednom Slovensku2Veliteľ SVaP na strednom Slovensku2Veliteľ SVaP na strednom Slovensku2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: z. Rudolf Mišovic - Dátum: 30.09.2010
Čítanosť: 19388
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share