Preskocit navigáciu

Plukovník Banáš veliteľom VSLPS


Plukovník Banáš veliteľom VSLPS
Do funkcie veliteľa Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny je dňom 1. júla 2010 ustanovený podplukovník Ing. Peter Banáš, ktorý je zároveň povýšený do hodnosti plukovníka. Jeho nástupcom na funkcii veliteľa Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5 sa stáva major Ing. Peter Masár, povýšený dňom ustanovenia do funkcie na podplukovníka.

Samotným personálnym zmenám v stredu 30. júna 2010 predchádzali slávnostné nástupy oboch priamo podriadených útvarov. Na pôde Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5 v dopoludňajších hodinách podpísali pred nastúpenými príslušníkmi útvaru certifikát odovzdania a prevzatia funkcie nový veliteľ major Masár a odchádzajúci veliteľ podplukovník Banáš. „Ste jedným z najlepších útvarov, bez problémov a s výbornými výsledkami práce, ktoré v silách výcviku a podpory máme,“ zdôraznil zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič vo svojom príhovore a dodal, že veľká zásluha za kvalitne odvedenú prácu patrí práve odchádzajúcemu veliteľovi.

Podpolukovník Peter Banáš, povýšený dňom 1. júla 2010 na plukovníka, následne prevzal v Duklianskych kasárňach v Hlohovci velenie Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny od plukovníka Antona Čúzyho odchádzajúceho do zálohy. „Je ťažké navždy sa lúčiť s prácou, ktorej som venoval nie len pracovný, ale i osobný čas. Spoločne sme stavali dom logistických podporných jednotiek, od základov až po strechu,“ povedal plukovník Čúzy. Nový veliteľ poďakoval odchádzajúcemu a do ďalšieho obdobia vyjadril presvedčenie, nech podpora zo strany Veliteľstva síl výcviku a podpory a najmä kvalitná práca ostanú pevnými piliermi pre tak vysoko hodnotené meno Spoločnej logistickej podpornej skupiny aké mala do súčasnosti.

Plukovník Banáš veliteľom VSLPSPlukovník Banáš veliteľom VSLPSPlukovník Banáš veliteľom VSLPSPlukovník Banáš veliteľom VSLPSPlukovník Banáš veliteľom VSLPS2Plukovník Banáš veliteľom VSLPS2Plukovník Banáš veliteľom VSLPS2Plukovník Banáš veliteľom VSLPS2Plukovník Banáš veliteľom VSLPS3Plukovník Banáš veliteľom VSLPS3Plukovník Banáš veliteľom VSLPS3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 01.07.2010
Čítanosť: 23549
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share