Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine


Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine

V utorok 26. augusta 2014 sa príslušníci Síl výcviku a podpory OS SR pri príležitosti osláv 70. výročia Slovenského národného povstania, zúčastnili na spomienkovom stretnutí pri Pamätníku umučených na Brezine.
Veliteľ Síl výcviku a podpory OS SR a zároveň veliteľ posádky Trenčín plukovník gšt. Martin Stoklasa, spolu s náčelníkom štábu veliteľstva síl plukovníkom Jánom Dreveňákom položili veniec, ako prejav spomienky pri Pamätníku umučených na Brezine. Profesionálni vojaci z trenčianskych vojenských útvarov si vypočuli príhovory zástupcov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a spoločne vzdali úctu hrdinom Slovenského národného povstania, ktoré začalo 29. augusta 1944.
Každoročne takto desiatky ľudí z Trenčína, pamätníci druhej svetovej vojny a predstavitelia mesta a vojenských útvarov v posádke Trenčín, s úctou a hrdosťou spomínajú na vojakov a ľudí, ktorí položili svoje životy pre našu slobodu.


Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine1Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine1Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine1Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine1Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine2Veliteľ posádky Trenčín položil veniec na Brezine2

Autor: kpt. Ing. Ján BREZULA , Foto: kpt. Ing. František BANGO - Dátum: 26.08.2014
Čítanosť: 32305
Verzia pre tlač

Skočiť na menu