Preskocit navigáciu

Kurz obslúh pásového samohybného súlodia GSP 55


Kurz obslúh pásového samohybného súlodia GSP 55

V priestoroch vodného cvičiska Ontário - biele brehy sa od 26. mája do 20. júna 2014 uskutočnil praktický výcvik kurzu obslúh pásového samohybného súlodia GSP 55, ktoré slúži na prepravu tankov, samohybných diel a pásových vozidiel do hmotnosti 52 ton.

Do kurzu nastúpilo šesť profesionálnych vojakov zo ženijnej roty Michalovce. Bol rozdelený do dvoch etáp; na teoretickú prípravu a na praktickú prípravu. Teoretická príprava bola zameraná najmä na konštrukciu vozidla a jej jednotlivé funkcie, praktická príprava na precvičenie jazdy, plavby a prepravy pásovej bojovej techniky.

Na záver kurzu čakali frekventantov záverečné skúšky, kde komisia práporu výcviku, pozostávajúca z inštruktorov výcviku rtm. Róberta Lepetu a rtm. Petra Vangela, preverila ich vedomosti a zručnosti pri obsluhe GSP 55. Všetci šiesti profesionálni vojaci úspešne ukončili kurz a získali preukaz obsluhy ženijných, stavebných a cestných strojov, ktorý ich oprávňuje obsluhovať danú techniku a sú nasaditeľní aj pri pomoci riešenia krízových situácií vo svojej posádke, ale aj mimo nej.


fotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: rtm. Róbert Lepeta a rtm. Peter Vangel , Foto: rota výcviku bojovej podpory a bojového zabezpečenia - Dátum: 20.06.2014
Čítanosť: 20829
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share