Preskocit navigáciu

Kurz pre výkonných poddôstojníkov úspešne absolvovalo sedem frekventantov


Kurz pre výkonných poddôstojníkov úspešne absolvovalo sedem frekventantov Slávnostné vyradenie frekventantov Kurzu pre výkonných poddôstojníkov sa uskutočnilo 6. septembra v Sieni cti a slávy Práporu výcviku v Martine. Kurz v tomto turnuse úspešne absolvovalo sedem poddôstojníkov.

Veliteľ poddôstojníckej akadémie štábny nadrotmajster Milan Pavlík vo svojom záverečnom príhovore vyzdvihol zodpovedný prístup všetkých frekventantov kurzu a motivoval ich k podávaniu maximálnych výkonov v ich domovských útvaroch. Zároveň ocenil prístup a prácu inštruktora rotmajstra Norberta Vladára, ktorý sa najväčšou mierou pričinil o úspešný priebeh výcviku v kurze. Veliaci poddôstojník Práporu výcviku Martin štábny nadrotmajster Rastislav Leško zdôraznil dôležitosť a náročnosť práce veliteľského zboru Funkčných a Odborných kurzov a celej Poddôstojníckej akadémie pri organizácii a zabezpečení kurzu.

Cieľom Kurzu pre výkonných poddôstojníkov je odborne pripraviť určených profesionálnych vojakov na výkon funkcie výkonného poddôstojníka jednotky a je zameraný predovšetkým na zvládnutie a odborné oboznámenie sa s platnými zákonmi, vojenskými predpismi, služobnými pomôckami a internými normatívnymi aktmi.


fotofotofotofotofotofoto

Autor: šbnrtm. Mgr. Milan Pavlík , Foto: nrtm. Ing. Roman Lukačovič - Dátum: 09.09.2013
Čítanosť: 13269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share