Preskocit navigáciu

Špecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v Čereňanoch


Špecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v Čereňanoch

Tento týždeň (13. až 17. mája 2013) vo Výcvikovom a testovacom centre radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO) Čereňany prebieha komplexný poľný výcvik príslušníkov jednotiek RCHBO Slovinských ozbrojených síl s reálnymi toxickými chemickými látkami.

Hlavnou úlohou Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra (VAaZC) RCHBO Čereňany je zabezpečenie výcviku tridsiatich piatich špecialistov RCHBO Slovinských ozbrojených síl - 18. CBRN defence battalionu, zo slovinského mesta Kranj, zameraním na nadstavbovú úroveň detekcie toxických chemických látok pomocou prístrojov Chempro a detekčných papierikov DP-3 s následným spracovaním analýz týchto látok v mobilnom chemickom laboratóriu. V rámci výcviku je realizovaný aj nácvik dekontaminácie vzoriek munície a živej sily. Veliteľ slovinských špecialistov RCHBO nadporučík Matiaz Bojčina poďakoval veliteľovi VAaZC RCHBO podplukovníkovi Martinovi Stankovi za vynikajúce zabezpečenie vysoko špecializovaného poľného výcviku s reálnymi toxickými chemickými látkami.


Špecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v ČereňanochŠpecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v ČereňanochŠpecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v ČereňanochŠpecialisti RCHBO Slovinskej republiky cvičili v Čereňanoch

Autor: VAaZC RCHBO Čereňany , Foto: VAaZC RCHBO Čereňany - Dátum: 16.05.2013
Čítanosť: 19532
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share